Empowerment

Empowerment – Wat Is Het? En Hoe Empower Je?

Empowerment, een begrip waarover al veel is geschreven. Typ het woord in op google en je ziet zomaar 11 verschillende definities. Logisch, want het is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Alleen het woord zelf al geeft energie! Letterlijk betekent to empower ‘in staat stellen’. Dit epaper gaat dus over Empowerment; een interessant woord, want voor iedereen anders.

In dit epaper geven we je handvatten: Wat is empowerment? Wat heb je er aan? Wat vraagt dit van een organisatie? En hoe kun je je collega’s empoweren?

Empowerment: Het woord ontrafelt

Empowerment gaat in de kern om je eigen kracht. Een ieder die zich empowered voelt is zelfverzekerd, krachtig en vol energie. Kent zijn of haar talenten en leeft daarnaar. Durft tegelijkertijd zichzelf aan te spreken op mindere kwaliteiten en hier iets mee te doen. Die actieve houding straalt uit naar je omgeving. Ineens bereik je je doelen wél, waar je eerst dacht dat je het niet kon. Dat is ook de reden dat veel organisaties streven naar empowerment van hun medewerkers.

Empowerment voor een beter resultaat

Een organisatie met een werkomgeving waarin medewerkers gemotiveerd en geïnspireerd zijn en worden, leidt tot betere resultaten. Wanneer daar ruimte voor vrijheid en initiatief bij komt, krijgen medewerkers en teams de kans het beste uit zichzelf te halen. Wanneer je dit bereikt als organisatie spreek je over empowerment. Het is als het ware een extra bevoegdheid die je jouw mensen geeft. Let wel, een bevoegdheid waar de ene persoon naar snakt en precies weet hoe hij er mee om moet gaat. Voor een ander kan het zweet uitbreken omdat hij/zij niet weet hoe en wat hij/zij dan moet laten zien. Juist dan kun je laten zien wat empowerment is. Hoe je als collega’s onderling elkaar naar een hoger niveau kunt tillen. Uiteraard met steun en inspiratie van je leidinggevenden.

In dit epaper lees je meer over het doel en de voordelen van empowerment in je organisatie. Ook krijg je met het Empowerment Web meer inzicht in je eigen empowerment en hoe je collega’s in staat kunt stellen om met meer bevlogenheid en energie aan het werk te gaan. Download de volledige epaper via onderstaande button.

E-paper Empowerment

Header empowerment: wat is het en hoe empower je?