Header van young professionals: de friskijkers in je organisatie

Young Professionals – De Friskijkers In je Organisatie

Vorige week mocht ik samen met 3 collega’s een fantastische aftrap verzorgen van een community van 70 Young Professionals. Zij willen vooral leren van en met elkaar.  Ook zijn ze eager om met praktische thema’s aan de slag te gaan en te groeien als mens in zowel hun persoonlijke als ook in hun professionele leven.

De energie en betrokkenheid bij deze groep Young Professionals was enorm. We gingen aan de slag met kennismaken waarbij vragen aan bod kwamen als: “Wie ben je?”, “Waar besteed je je vrije tijd aan?”, “Welke uitdagingen ben je al tegen gekomen in je jonge leven? en “Wat is het mooiste compliment wat je ooit gekregen hebt?” En het uitwisselen van ieders guilty pleasure bracht overigens ook het nodige te weeg.

Naast hun intrinsieke motivatie spraken we ook over het belang van intern en extern netwerken. De frisse blik van de jong professional op de organisatie en hoe hier positief kritisch en complimenteus in te zijn waar nodig. Ook gaven deze Young Professionals aan dat er wel een voedingsbodem moet zijn om dit in alle veiligheid en openheid te kunnen doen. Een basis van vertrouwen is wel vereist.

Deze bevlogen jonge professionals waren zowel trots op hun werk, het bedrijf waar ze voor hadden gekozen én tegelijkertijd heel kritisch over wat anders en beter kan.

Ontwikkeling van Young Professional

De Young Professional is een frisse wind voor je bedrijf. Ze zijn ambitieus maar ook kritisch. Ze zijn jong, actief en je wilt ze binden aan je organisatie. Maar hoe doe je dat? Hoe ziet een Young Professional Programma eruit? Hoe kun je een Young Professional zo snel mogelijk integreren in je bedrijf? Welke concrete handvatten reik je hen aan om hun enthousiasme en betrokkenheid ten volle te benutten? Hoe geef je ze zelfinzichten en verrijk je hun reflectievaardigheden? Hoe zorg je voor hun duurzame inzetbaarheid zonder dat zij zichzelf in hun eagerness verliezen en op jonge leeftijd opbranden? En op welke manier laten wij ze direct werken vanuit de kernwaarden van onze organisatie?

Allemaal relevante vragen voor organisaties waar Young Professionals werken. In dit e-paper lees je alles over de succes ingrediënten voor het Young Professional Programma. Hoe je de jong professional kunt begeleiden, trainen, coachen in hun ontwikkeling en hoe je met ze om kunt gaan.

Inhoud e-paper Young Professionals

In dit e-paper ‘Young Professionals: De friskijkers in je organisatie’ lees je alles over:

  • Wat is een Young Professional?
  • Wat zoekt de Young Professional in een baan?
  • War on talent naar Young Professionals
  • Social druk bij jonge professionals
  • Young Professional Programma: 8 ingrediënten voor succes

Jonge professionals en hun toegevoegde waarde

De nieuwe impulsen die jonge professionals brengen zorgt ervoor dat je organisatie blijft aansluiten bij de laatste trends en ontwikkelen. Het investeren in deze jonge talenten draagt bij aan je organisatieontwikkeling.

Het verbinden van verschillende generaties draagt bij aan een actieve samenwerking en leercultuur. Het vergroot de onderlinge betrokkenheid en geeft een breder perspectief op actuele onderwerpen die binnen je organisatie spelen.

Het ontwerpen en aanbieden van een Young Professional Programma is tevens een aantrekkelijke manier om talent aan te trekken en goed voor de arbeidsmarktcommunicatie.

Door te investeren in Young Professionals creëer je betrokken medewerkers, werken productiever, zijn minder (snel) ziek, verlaagt het verloop en zijn goede ambassadeurs voor jouw organisatie. Het is de investering meer dan waard.