It’s all about the mindset

Groeimindset

We hebben weer een nieuw e-paper gemaakt! Met als onderwerp: Groeimindset. In deze e-paper lees je alles over een mindset die bijdraagt aan groei en ontwikkeling. Immers een op groei gerichte mindset laat zich inspireren door anderen. Een groeigerichte mindset draagt in grote mate bij aan talentontwikkeling en wordt gezien als dé weg om kwaliteiten te ontwikkelen en nieuwe vaardigheden te creëren.

Medewerkers met een groeigerichte mindset zijn gedreven om te experimenteren met nieuw gedrag en dat te blijven doen, ook bij tegenslag. Zij laten veerkracht en wendbaarheid zien tijdens uitdagende of veranderende omstandigheden. 

Download de e-paper en ontdek wat het inzetten of gebruiken van een groeimindset het individu, het team en jouw organisatie oplevert.

Download hier het e-paper

Vier succesfactoren van de groei mindset

Managers vinden een wendbare organisatie belangrijk, waarin regie op de eigen ontwikkeling en feedforward uitgangspunten zijn. Echter, van zelforganisatie, ruimte om fouten te maken en een basis van vertrouwen is niet altijd sprake. Statige inrichting van organisaties, hiërarchie én sturing zorgen ervoor dat medewerkers binnen de gebaande paden blijven en een gereserveerdheid ontwikkelen om hun talenten in te zetten.

En dat kan anders. We zijn allemaal verschillend als het gaat om talent, passies en doelen in het leven. Iedereen is in staat om de persoonlijke wendbaarheid te vergroten door te leren en ervaringen op te doen en daarmee een groei gerichte mindset te activeren.

Er zijn vier succesfactoren om je continue te ontwikkelen en elke dag te leren de beste versie van jezelf (en deze is al goed genoeg) te laten zien.

Lees in de e-paper wat deze succesfactoren zijn en hoe een groeimindset bijdraagt aan het succes van teams en organisaties.