Wat is Personalcolor?

De inzet van gedragsprofielen in ontwikkeltrajecten heeft een grote toegevoegde waarde. In de eerste plaats geeft het medewerkers veel zelfinzichten in voorkeursgedrag en communicatiestijlen. Ook biedt het teams die gebruik maken van een dergelijk instrument een praktisch handvat om beter met elkaar samen te werken en effectiever te communiceren.

Het is dan ook een uitkomst om met een instrument als Personalcolor te werken aan teamontwikkeling. Er ontstaat een gemeenschappelijke taal en typische gedragingen, kwaliteiten en valkuilen worden op een luchtige wijze uitgewerkt in rapportages.

Met Personalcolor wordt tevens de stijlflexibiliteit in kaart gebracht op basis van zowel de introspectie van jezelf als ook de feedback uit je omgeving. Dit is uniek ten opzichte van andere persoonlijkheidsprofielen en is bepalend voor de interpersoonlijke effectiviteit.

Doordat Personalcolor ook gebruik maakt van respondenten ontstaat er een objectief, nauwkeurig en zuiver beeld. Daarnaast houden traditionele persoonlijkheidstesten geen rekening met het verschil in gedrag van mensen in een zakelijke of privé omgeving. Echter is het gedrag van mensen sterk afhankelijk van de context waarin iemand zich bevindt. Zo kan iemand zakelijk heel gedreven en proactief zijn, maar privé juist heel relaxed en reactief.

In deze animatie wordt uitgelegd wat Personalcolor is en hoe je het meest complete beeld van jezelf krijgt.

Lees hier de factsheet

Factsheet wat is jouw personalcolor