• De Herons
Roel Bonten

Ik geniet enorm van mijn 4 prachtige vrouwen: mijn vriendin en 3 dochters. Bevlogen professional. Psycholoog. Facilitator/trainer/coach. Niet voor één gat te vangen. De wereld elke dag ’n beetje beter maken. Samen werken aan duurzame ontwikkeling én resultaat. Intuïtief én evidence-based / gedragswetenschappelijk onderbouwd.

Scherp op resultaat en toegevoegde waarde. Met oog voor de verbinding tussen drijfveren, overtuigingen en gedrag & interactie met omgeving. Confronterend of juist ontwapenend; herkenbaar én verfrissend, altijd met humor en oplossingsgericht.

Roel Bonten

Wat is mijn grootste passie?

‘Alles’ op gebied van gedragsverandering, persoonlijke ontwikkeling en performance-verbetering. Mezelf blijven ontwikkelen als mens & professional. Hardlopen/mountainbiken in het bos of zwemmen in ‘n meertje.

Lekker lezen & lummelen. Soep en smoothies maken. Voetballen bij de veteranen en de geur van gras opsnuiven. Risken en weerwolven met vrienden.

Wat vind ik het leukste aan mijn werk?

‘Jammen met vak-idioten’, positief bedoeld! Ik werk graag met mensen die betrokken zijn bij hun werk, passie hebben voor hun vak en er achter komen dat ze daarmee alléén het verschil niet maken.

Je krijgt er namelijk jezelf, je collega’s, je stakeholders en klanten – met al hun ‘eigen werkelijkheden’- bij cadeau. En hoe manage je jezelf in dit dynamische krachtenveld, passend bij jou als persoon én met impact in jouw specifieke setting? Heerlijk om daar samen al ‘jammend’ – via verschillende interventies – gericht mee aan de slag te gaan!

Hoe breng ik mensen in beweging?

Vanuit verbinding. Door goed te kijken, te luisteren en er te zijn. Iedereen is al ‘in beweging’, zowel als individueel persoon én als onderdeel van een ‘organisatie’. Ik sluit graag aan bij hun eigen beweging, om vandaaruit samen nieuwe perspectieven en mogelijkheden te ontdekken (à la aikido).

Op welk stripfiguur lijk ik?

Als kind heb ik enorm genoten van het doorzettingsvermogen van de coyote (‘Wile E. Coyote’) uit Roadrunner (‘Miep-miep’). Zijn leerdoelgerichtheid in het vinden van télkens weer nieuwe, creatieve manieren om roadrunner proberen te vangen, is erg inspirerend. Die drive – flexibel doorgaan tot het wél lukt – heb ik ook in mijn werk, al ligt mijn ‘slagingspercentage’ gelukkig significant hoger.

En toen we laatst in de Efteling waren, herkende ik mezelf in Pardoes: hofnar & vrijbuiter. Enerzijds vertrouweling van het hof, anderzijds de vrije geest die met humor zaken aan de kaak stelt. Kietelt en confronteert. De aandacht vasthoudt en vermaakt. Vanuit verbinding mensen meeneemt in een wereld, waarin ‘alles kan’ en ze uitdaagt hun fantasie in te zetten, om boven zichzelf uit te stijgen & nieuwe mogelijkheden te ontdekken. En ze weer met beide benen op de grond zet en helpt de 1e stappen te maken om dit te realiseren.

LinkedIn
Instagram