• De Herons
Poloroid foto van Jos Veldhuizen

Na omzwervingen over de wereld kwam ik naar Amsterdam om Engels te studeren. Daar kwam ik erachter dat ik acteren nog leuker vond dan de Engelse taal. Het theater werd mijn nieuwe liefde. Sinds de jaren negentig is daar het acteren in trainingen bijgekomen en heb ik mij ontwikkeld tot een veelzijdig acteur, trainer en coach.

De studie Engels heb ik afgemaakt waardoor ik o.a. prima in staat ben om als acteur in het Engels te werken en ook een theaterdialoog-sessie in deze taal te schrijven en te faciliteren. Naast trainingen waarin het in een veilige sfeer uitproberen en nieuw gedrag oefenen wat mij betreft centraal staan, leg ik mij steeds meer toe op (systemisch)coachen, zowel van individuen als van teams.

Samen met mijn lieve Esther woon ik nog steeds in Amsterdam waar ik als gids regelmatig kleine groepen rondleid door  onbekendere delen van deze 1000 jaar oude prachtstad!

Jos Veldhuizen

Wat is mijn grootste passie?

In mijn vrije tijd spring ik graag op de racefiets voor een tochtje naar zee en weer terug, dan is mijn lijf lekker bezig geweest en mijn hoofd weer leeg! Verder ben ik een lezer en lees ik sinds mijn studie – nog steeds – met plezier Engelse en Amerikaanse literatuur. O ja,  en ik zing graag, ook met groepen en teams!

Wat vind ik het leukste aan mijn werk?

Waar ik blij van word in mijn werk is wanneer ik deelnemers ‘op kan tillen’, dit doe ik door hen positief en liefdevol te benaderen, te bekrachtigen wat ze zijn, hen te feliciteren met wie ze zijn. Dit doe ik ook door de tijd te nemen om contact te maken en hierbij gebruik ik van nature lichtheid en compassie.

Hoe breng ik mensen in beweging?

Als de veilige basis er is kan er bewogen worden. Bij voorkeur letterlijk. Samen de vloer op voor een oefening, speels of serieus, afhankelijk van leerstijl en leerbehoefte, afhankelijk van welk individu of  wat voor team. Ook dit doe ik weer met aandacht en lichtheid, want met een glimlach op je gezicht sta je meer open voor verandering en groei!

Op welk stripfiguur lijk ik?

Esther zei direct: Balou de Beer! Balou is rustig, bedachtzaam en toch speels. Dat past wel bij mij. En hij zingt: ‘Als je van beren leren kan..’ en  ‘Beren zijn als leraar beregoed..’ Tja, ik zou dat niet zo gauw over mezelf zeggen, maar laten we samenwerken dan kan ik het je laten zien en ervaren!

LinkedIn
Instagram