• De Herons
Carmen Nitzer

Tijdens mijn studies Bedrijfseconomie en Kenniseconomie speelde kunst en cultuur al een grote rol in mijn leven. Als geboren en getogen Duitse danste ik aan de Württembergische Landesbühne te Esslingen in verschillende theaterproducties en trad ik op met de tapdance groep ‘City Tappers’ op evenementen en TV.

In 1991 besloot ik mijn passie voor de podiumkunst te verzilveren met een degelijke academische opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem (Afgestudeerd danseres en actrice in 1994) .

Hierna danste en acteerde ik in multidisciplinaire theatervoorstellingen, participeerde ik als actrice in diverse soorten trainingen, werkte ik als docent in het onderwijs (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) en regisseerde ik bedrijfsevenementen.

Sinds 2010 werk ik als trainer/coach voor diverse opleidingsinstituten en ben ik betrokken bij diverse incompany ontwikkeltrajecten.

Carmen Nitzer: “Ik zie wat je beweegt”.

Carmen Nitzer

Wat is mijn grootste passie?

Mijn grootste passie is ervoor zorgen dat mensen in beweging komen. Daarnaast hou ik van dansen en acteren. Beide disciplines zijn voor mij kunstvormen, die innerlijke beweging tot uiting kunnen brengen. Hier worden gedachtes en emoties via het menselijke lichaam zichtbaar. De mens laat zich zien in wat in hem/haar speelt…..dat vind ik reuze intrigerend.

Wat vind ik het leukste aan mijn werk?

Ik vind het mooi om mensen te raken en hen ruimte geven voor hun persoonlijke ontwikkeling. Elke dag is anders. Iedere week kom ik op een nieuwe plek bij nieuwe mensen, in een andere setting. Door bij zoveel verschillende bedrijven te werken, hoor en zie ik hoe het er aan de binnenkant van een organisatie toe gaat. Ik leer niet alleen over de mensen maar ook over hun content, hoe leuk is dat!

Hoe breng ik mensen in beweging?

Door ze in eerste instantie echt te zien in wie ze zijn en wat hun drijft. Van daaruit kijk ik waar ze zelf behoefde aan hebben en in hoeverre ze bereid zijn om open te staan voor ‘beweging’. En ja, ik gooi er ook een portie charme en enthousiasme in de strijd.

Op welk stripfiguur lijk ik?

Een mix van Olijfje uit Popeye en Kuifje.

LinkedIn
Instagram